Kamarikuoro Aiolos

Kamarikuoro Aiolos on perustettu Kempeleessä tammikuussa 1992. Perustajana oli Aioloksen pitkäaikainen kuorojohtaja Seppo Härkönen. Vuonna 2006 Elina Könönen aloitti Aioloksen johtajana.  Vuodesta 2015 lähtien kuoromme johtajana toimi Satu Korpi. Tällä hetkellä kuoroa johtaa Riikka Saarela. Riikka aloitti tehtävässään syyskuussa 2019. Aiolos on Kempeleen kansalaisopiston alainen kuoro.

Kamarikuoro Aiolos laulaa perinteistä suomalaista kuoromusiikkia ja kansanlauluja, hengellisiä lauluja, kevyttä musiikkia ja yhteistyössä alueen muiden kuorojen kanssa orkesterisäestyksellisiä teoksia.

Aiolos sai Kempeleen kunnan kulttuuripalkinnon v. 2009 ja kuoro on julkaissut kaksi levyä: ”Saavu jo joulu” ja ”Ensimmäinen kevätpäivä”. Kuoro osallistuu aktiivisesti kuorofestivaaleille, erilaisiin produktioihin ja  käymme myös laulamassa ikäihmisille.

Aiolos on kreikkaa ja tarkoittaa tuulikannelta, tuultenhaltijaa ja tuulten musiikkia. Aioloslaiset toivottavat lämpimästi mukaan uusia laulajia.

Aiolos Vaasan kuorofestivaaleilla 2019