Levyt

Vuonna 2004 Aiolos julkaisi ensimmäisen levynsä ”Saavu jo joulu”. Levyllä ovat solisteina Petrus Schroderus (Timo Mustakallio-laulukilpailun voittaja vuonna 2004) ja Elina Könönen. Säestäjänä toimii Risto Ainali. Lauluista moni on Seppo Härkösen käsialaa, mutta mukana on myös virolaista ja brittiläistä joulumusiikkia.

Vuonna 2011 valmistui uusi levy: ”Ensimmäinen kevätpäivä”. Nimestään huolimatta lähes 50 minuutin musiikkikokoelmaan sopii kuunneltavaa ja nautittavaa kaikkina vuodenaikoina. Nimikappale on kuoron perustajan Seppo Härkösen hieno sävellys ja sovitus Saima Harmajan runoon.

Kolmasosa kappaleista on taattua suomalaista sävellys- ja sovitustuotantoa: Ensimmäinen kevätpäivä, Näin unta kesästä kerran, On suuri sun rantas autius, Kesäyö, Katson virran kalvohon ja Tääll` yksinäni laulelen. Toinen kolmasosa on monipolvisia reippaita ja räväköitä negrospirituaaleja tai muuta samankaltaista tahdinnusta: All my trials, I`m gonna ride, Go down Moses, Deep River , Swing low, sweet chariot ja A round of three country dances in one.

Levyllä on mukana uutta kotimaista hienoa vakavampaa musiikkia, mm. Vesa Erkkilän Minun sieluni halajaa sinua ja Palaja luokseni. Hyvin mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia ovat kappaleet She`s like the swallow, Irish blessing, The Lord bless you and keep you ja Hosanna.

Kuoronjohtaja Elina Könönen ja 32 kuorolaista ovat tehneet hienon tallenteen. Äänitykset on tehty 6.5. ja 21.8.2011 Kempeleen kirkossa äänittäjänä Risto Järvenpää. Levyn ulkoasun on suunnitellut Heidi Tauriainen, valokuvat Pia Karhulahti, urkusäestys Taru Pisto.

Levyjä voi tiedustella kuorolaisilta  tai osoitteesta riikka.saarela(at)gmail.com. Levyn hinta on 10 euroa.