Kuoron tiedot

Aiolos on kreikkaa ja tarkoittaa tuulikannelta, tuultenhaltijaa ja tuulten musiikkia.

Kamarikuoro Aiolos on perustettu Kempeleessä tammikuussa 1992. Perustajana oli pitkäaikainen kuorojohtajamme Seppo Härkönen. Vallanvaihto tapahtui helmikuussa 2006, kun Elina Könönen ryhtyi Aioloksen johtajaksi. Tammikuusta 2015 lähtien kuoromme johtajana toimi Satu Korpi. Tällä hetkellä johtajanamme toimii Riikka Saarela. Riikka aloitti tehtävässään syyskuussa 2019.

Kuoromme äänenhuollosta vastaa laulupedagogi Maija Lauri.

Kuorossa on noin 30 eri-ikäistä laulajaa. Aiolos on Kempeleen kansalaisopiston alainen kuoro.

Monipuolisina ja taitavina kamarikuorolaisina laulamme perinteistä suomalaista kuoromusiikkia sekä kansanlauluja, negro spirituaaleja, kevyttä musiikkia ja yhteistyössä alueen muiden kuorojen kanssa isojakin orkesterisäestyksellisiä teoksia.

Aiolos sai Kempeleen kunnan kulttuuripalkinnon v. 2009 ja kuoro on tehnyt kaksi levyä: ”Saavu jo joulu” ja ”Ensimmäinen kevätpäivä”. Osallistumme myös aktiivisesti kuorofestivaaleille, erilaisiin produktioihin ja teemme laulullista terapiatyötä vanhusten parissa.

Kuorolaisemme ovat positiivisia, toisiaan tukevia, taitavia ja harrastukseensa sitoutuneita. Toivotamme lämpimästi mukaan myös uusia laulajia, Tervetuloa!